sreda, 17. junij 2015

Ureditev prve kolesarske poti Šenčur Kranj

Pereč problem je, kako s kolesom priti iz Šenčurja do Kranja. Po direktni poi je nemogoče. Trenutno obstajajo tri direktne možnosti, ki so bile praktično neuresničene. Kajti vsak dan je bilo možno videti kolesarje in pešce, kako so na tak ali drugačen način hodili po teh potem, vendar po kolovozih. 

Zato občinski svetniki NSi iz Šenčurja in Kranja dajemo pobudo, kako povezati Šenčur in Kranj s pomočjo urejene kolesarske steze. Pobudo smo danes predstavili na seji v Šenčurju. Pobudo smo dali tudi v Kranju. S tem na najcenejši  in najhitrejši način povežemo občino Šenčur z občino Kranj. 
 
Kot najbolj preprosto rešitev predlagamo ustrezno ureditev poti skozi obrtno cono Šenčur - podvoz avtocesta - makadamska pot - Tuš center na Planini. To je cca. skupaj 8 km. To je pot Šenčur - Kranj, ki jo je možno urediti v ustrezno kolesarsko stezo z minimalnimi stroški. Pot že imamo, prav tako tudi podvoz.

Omenjena pot je že sedaj kar obljudena.

Kaj bi bilo potrebno narediti:
1.  Najbolj problematičen je zadnji del makadama proti Kranju. Potrebno bi bilo urediti slabši del makadama, recimo ga nasuti.
2. Asfaltirati celotni del makadama, bi pa to v večini padlo na občino Kranj. Vsekakor je to potrebno umestiti v ustrezen proračun.
3. Urediti ustrezne table za usmerjanje in smerokaze.
5. Kolesarsko stezo vprisati v zemljevide kolesarskih poti.  
5. Umestiti (zemljevidi, opisi,..) omenjeno kolesarsko stezo v smeri širitve kolesarskih stez v širšo geografsko območje (tja proti Ljubljani,  Komendi,...).